184,43 zł- 14,44 zł
- Kontakt
- +48 32 420 7382
- shop@mokate.com.pl
Kawa ziarnista zestaw mix BIO MARILA CRAFT 0,5kg Honduras + 0,5kg Peru | Kawa do biura, Kawa do restauracji
Polska Rodzinna Firma
która jakość swoich produktów stawia na pierwszym miejscu
Produkt dostępny
Dostępna duża ilość produktu
wysyłka już jutro
73,89 zł -4,99 zł

Kawa Marila BIO Craft Peru to aromatyczna podróż po tropikalnych regionach Ameryki Południowej, Sierra i Selya. To właśnie w tym regionie uprawiane są niezwykle cenione przez baristów na całym świecie, szlachetne odmiany kawy arabika. Kawy z tej linii cechują się tym, że proces uprawy, od siewu aż po zbiór, odbywa się w zgodzie z naturą. Kawa Marila Peru posiada certyfikat BIO, który potwierdza ekologiczną uprawę tej kawy. Co możesz znaleźć w tej mieszance kawy? Przede wszystkim, Marila BIO Peru posiada bardzo wyrazisty smak z niesamowitymi nutami miodu oraz wyczuwalnym tonem pomarańczy i mandarynek. Napar charakteryzuje się kremową cielistością, dzięki czemu to propozycja idealna pod espresso. Niska kwasowość oraz optymalna intensywność sprawia, że kawa świetnie sprawdzi się przy kompozycjach mlecznych-cappuccino, caffe latte, caffe latte macchiato.
- Intensywność
- Kwasowość
- Zawartość kofeiny

Nuta kwiatowo-owocowa
Odpowiedni sposób palenia ziarna powoduje, że kawa nabiera cytrusowego posmaku.
Tak smakuje doskonała kawa!
Co wyróżnia serię kaw Marila BIO? Odpowiedź jest prosta- ziarna kawy, pochodzące ze skrupulatnie wybranych plantacji zlokalizowanych w odległych zakątkach Peru oraz Hondurasu, które zostały poddane rygorystycznym badaniom i tym samym otrzymały certyfikat potwierdzający stosowanie ważnych dla środowiska upraw ekologicznych. Kawy ziarniste Marila BIO to wyjątkowa linia kaw ziarnistych, powstałych z dwóch rodzajów arabiki. Starannie pozyskane zielone ziarna wypalamy małymi partiami w nowoczesnych piecach, pod okiem wyszkolonych roasterów. Czuwają oni nad całym procesem palenia, aby wydobyć z ziaren pożądany aromat i smak. Co więcej, kawy Marila BIO są pakowane w specjalne, ekologiczne, papierowe torby z wentylkiem, umożliwiającym kawie swobodne „oddychanie”. Oznacza to, że opakowanie wypuszcza dwutlenek węgla, produkowany przez wypalone ziarna kawy i nie wpuszcza do środka tlenu, co mogłoby spowodować zwietrzenie kawy. Spróbuj już dziś i przekonaj się na własnym podniebieniu, jak smakuje jakość kaw Marila BIO.


Seria Marila BIO to niezwykła linia kaw, która od początku do końca podlega najwyższej kontroli jakości. Z dużą starannością dbamy o to, aby użyte w produkcji naszych mieszanek ziarna pochodziły z certyfikowanych plantacji stosujących wyłącznie ekologiczne uprawy kawy. Za priorytet stawiamy sobie wydobycie naturalnego oraz szlachetnego smaku i aromatu z każdego ziarna kawy. Wykorzystywane w komponowaniu mieszanek ziarna arabiki pochodzą z tropikalnej Ameryki Środkowej i górzystych terenów Peru. Czym charakteryzują się kawy pochodzące z tych rejonów? W naparze możemy odnaleźć dość niską kwasowość oraz przyjemną gorycz. Tuż po zaparzeniu kawy z serii Marila BIO możesz delektować się wspaniałym aromatem świeżej kawy, która energetyzuje i pobudza do działania, a tym samym powstaje w zgodzie z naturą.
Kawa ziarnista BIO Marila Craft Peru nadaje się do przygotowania w praktycznie każdym rodzaju ekspresu: kolbowy, kawiarka, ręczny, przelewowy
.jpg)

Czy może być coś lepszego od orientalnego smaku i łagodnego, przyjemnego aromatu? W tak odległym kraju jak Honduras odnaleźliśmy skarby natury, które zachwyciły baristów i smakoszy na całym świecie. 100% Arabika Marila BIO Craft HONDURAS 500g to propozycja dla miłośników nieoczywistych smaków w kawie. Optymalna kwasowość oraz dość niska intensywność sprawia, że kawa świetnie sprawdzi się jako baza pod espresso czy americano. Arabica Honduras, jak większość kaw z tego regionu ma niską zawartość kofeiny i interesujące walory smakowe: czekoladowe i orzechowe nuty, które przeplatają się między sobą. Kawa Marila BIO Honduras to doskonale zbalansowane, łagodne i wyjątkowe aromaty. Delikatna i przyjemna gorycz pozwala na zastosowanie tej kawy również do kompozycji mlecznych- cappuccino, caffe latte.
Kawa posiada certyfikat BIO, który potwierdza ekologiczną uprawę wybranego gatunku arabiki. Zbalansowane walory smakowe kawy Marila Honduras z lekko wyczuwalną nutą czekolady i orzecha zachwycają wielbicieli kaw niekonwencjonalnych.
- Intensywność
- Kwasowość
- Zawartość kofeiny

Nuta czekolady
Ta kawa urzeka delikatnym smakiem czekolady z odrobiną zbalansowanej goryczki.
Tak smakuje doskonała kawa!
Co wyróżnia serię kaw Marila BIO? Odpowiedź jest prosta- ziarna kawy, pochodzące ze skrupulatnie wybranych plantacji zlokalizowanych w odległych zakątkach Peru oraz Hondurasu, które zostały poddane rygorystycznym badaniom i tym samym otrzymały certyfikat potwierdzający stosowanie ważnych dla środowiska upraw ekologicznych. Kawy ziarniste Marila BIO to wyjątkowa linia kaw ziarnistych, powstałych z dwóch rodzajów arabiki. Starannie pozyskane zielone ziarna wypalamy małymi partiami w nowoczesnych piecach, pod okiem wyszkolonych roasterów. Czuwają oni nad całym procesem palenia, aby wydobyć z ziaren pożądany aromat i smak. Co więcej, kawy Marila BIO są pakowane w specjalne, ekologiczne, papierowe torby z wentylkiem, umożliwiającym kawie swobodne „oddychanie”. Oznacza to, że opakowanie wypuszcza dwutlenek węgla, produkowany przez wypalone ziarna kawy i nie wpuszcza do środka tlenu, co mogłoby spowodować zwietrzenie kawy. Spróbuj już dziś i przekonaj się na własnym podniebieniu, jak smakuje jakość kaw Marila BIO.


Seria Marila BIO to niezwykła linia kaw, która od początku do końca podlega najwyższej kontroli jakości. Z dużą starannością dbamy o to, aby użyte w produkcji naszych mieszanek ziarna pochodziły z certyfikowanych plantacji stosujących wyłącznie ekologiczne uprawy kawy. Za priorytet stawiamy sobie wydobycie naturalnego oraz szlachetnego smaku i aromatu z każdego ziarna kawy. Wykorzystywane w komponowaniu mieszanek ziarna arabiki pochodzą z tropikalnej Ameryki Środkowej i górzystych terenów Peru. Czym charakteryzują się kawy pochodzące z tych rejonów? W naparze możemy odnaleźć dość niską kwasowość oraz przyjemną gorycz. Tuż po zaparzeniu kawy z serii Marila BIO możesz delektować się wspaniałym aromatem świeżej kawy, która energetyzuje i pobudza do działania, a tym samym powstaje w zgodzie z naturą.
Kawa ziarnista MARILA nadaje się do przygotowania w praktycznie każdym rodzaju ekspresu: kolbowy, kawiarka, ręczny, przelewowy
.jpg)
Dodaj opinię