Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.
ENG 0 Ulubione

Krem cappuccino

2023-11-23
Ulubione
1938
1938
Ulubione

Krem cappuccino

2023-11-23

Krem cappucino to przepis nadesłany przez jedną z naszych obserwujących! Pani Zuzanno bardzo dziękujemy! Krem można wykorzystać na kilka sposobów - jako krem do babeczek, krem do przełożenia ciasta. My natomiast widzimy tą masę jako idealne dopełnienie pokruszonych herbatników lub biszkoptów! To co? Nie czekamy a działamy!

 
Krem Cappuccino

Składniki:

    1. 250 g marscarpone
    2. 330 ml śmietany
    3. 1 łyżka cukru waniliowego
    4. 1 łyżka cukru pudru
    5. 8 łyżeczek cappucino belgijska czekolada ( lub inny dowolny smak ) rozpuszczonego w 1/4 filiżanki gorącej wody czekamy chwilę aż ostygnie
    6. Opcjonalnie -  2 łyżeczki żelatyny jeśli chcemy aby krem był gęściejszy rozpuszczonej w odrobinie gorącej wody

    Przygotowanie:

    Ubijamy śmietanę następnie dodajemy marscarpone, cukier oraz cappucino. Chwilę miksujemy do powstania jednolitej masy jeśli dodajemy żelatynę to na koniec chwilę mieszamy.

    Świetnie sprawdzi się do tortów, tarty czy tiramisu.

    Banalnie proste prawda?! Jesteśmy przekonani, że ten deser na pewno zaskoczy Waszych gości!

    Ewelina

    Autor: Ewelina - Koneserka kaw

    O autorze:

    Pasjonatka przygód i nowości. Testerka tylko dobrych smaków.

    Dzień zaczynam od kubka ulubionej kawy i sprawdzenia nowinek. To czysta przyjemność móc poznawać i doznawać nowych wrażeń.

    Prywatnie miłośnik czekolady w każdej postaci! Wybierz się ze mną w podróż po najdalszych zakątkach w poszukiwaniu perfekcyjnych smaków.

    Ilość artykułów: 10, zobacz pozostałe

    Menu
    Menu
    ENG
    Filtrowanie

    Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

    Zaloguj się