Krem cappuccino
Krem cappucino to przepis nadesłany przez jedną z naszych obserwujących! Pani Zuzanno bardzo dziękujemy! Krem można wykorzystać na kilka sposobów - jako krem do babeczek, krem do przełożenia ciasta. My natomiast widzimy tą masę jako idealne dopełnienie pokruszonych herbatników lub biszkoptów! To co? Nie czekamy a działamy!
Krem Cappuccino
Składniki:
- 250 g marscarpone
- 330 ml śmietany
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 1 łyżka cukru pudru
- 8 łyżeczek cappucino belgijska czekolada ( lub inny dowolny smak ) rozpuszczonego w 1/4 filiżanki gorącej wody czekamy chwilę aż ostygnie
- Opcjonalnie - 2 łyżeczki żelatyny jeśli chcemy aby krem był gęściejszy rozpuszczonej w odrobinie gorącej wody
Przygotowanie:
Ubijamy śmietanę następnie dodajemy marscarpone, cukier oraz cappucino. Chwilę miksujemy do powstania jednolitej masy jeśli dodajemy żelatynę to na koniec chwilę mieszamy.
Świetnie sprawdzi się do tortów, tarty czy tiramisu.
Banalnie proste prawda?! Jesteśmy przekonani, że ten deser na pewno zaskoczy Waszych gości!