Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.
ENG 0 Ulubione

Panna cotta z nutą cappuccino – klasyczny deser w nowoczesnej odsłonie

Ewelina 2025-04-25
Ulubione
7
7
Ulubione

Panna cotta z nutą cappuccino – klasyczny deser w nowoczesnej odsłonie

Ewelina 2025-04-25

Panna cotta z nutą cappuccino – klasyczny deser w nowoczesnej odsłonie


Panna cotta to kwintesencja włoskiej prostoty i elegancji – lekka, kremowa, a jednocześnie efektowna. W naszej wersji ten tradycyjny deser zyskuje nowy charakter dzięki dodatkowi Mokate Cappuccino Zero, który nadaje mu subtelny, kawowy aromat i wyjątkowy smak. To idealna propozycja na deser po obiedzie, romantyczną kolację czy popołudniowe spotkanie z przyjaciółmi. Sprawdź, jak łatwo przygotować ten smakowity klasyk z twistem!

Do dzieła!

Składniki:

  • Żelatyna
  • 200ml mleka
  • 200ml śmietanki 36%
  • 2 łyżeczki ciemnego kakao
  • 1 łyżeczka stewii
  • Mokate Cappuccino Zero o smaku Czekoladowo-Karmelowym
  • Ulubione świeże owoce np. leśne, jadalne kwiaty

Przepis:

  • Wsyp 2 kopiaste łyżeczki żelatyny do miseczki, zalej niewielką ilością bardzo zimnej wody, wymieszaj i odstaw na kilka minut do napęcznienia.
  • W rondelku podgrzej 200 ml mleka i 200 ml śmietanki 36%. Dodaj 2 łyżeczki przesianego kakao oraz 1 łyżeczkę stewii, dokładnie mieszając.
  • Gdy mieszanka zacznie się gotować, zdejmij ją z ognia i wsyp 4 łyżki Mokate Cappuccino Zero o smaku Czekoladowo-Karmelowym. Mieszaj, do momentu, aż wszystko się rozpuści. Do gorącej masy dodaj napęczniałą żelatynę i energicznie mieszaj, do rozpuszczenia się składników.
  • Odstaw do lekkiego przestudzenia na około 30 minut.
  • Przelej masę do silikonowych foremek i wstaw do lodówki na minimum 2 godziny, aż panna cotta stężeje.
  • Aby łatwiej wyjąć deser, zanurz foremkę na kilka sekund w gorącej wodzie, a następnie delikatnie przełóż na talerz.
  • Pannę Cottę koniecznie udekoruj świeżymi owocami, płatkami jadalnych kwiatów i listkami mięty – niech ten deser będzie prawdziwą ucztą dla zmysłów!

  • Mamy nadzieję, że ten przepis na stałe zagości w Twoim domu i podzielisz się nim z najbliższymi!


    Przepis krok po kroku znajdziesz tutaj:

Ewelina

Autor: Ewelina - Koneserka kaw

O autorze:

Pasjonatka przygód i nowości. Testerka tylko dobrych smaków.

Dzień zaczynam od kubka ulubionej kawy i sprawdzenia nowinek. To czysta przyjemność móc poznawać i doznawać nowych wrażeń.

Prywatnie miłośnik czekolady w każdej postaci! Wybierz się ze mną w podróż po najdalszych zakątkach w poszukiwaniu perfekcyjnych smaków.

Ilość artykułów: 26, zobacz pozostałe

Menu
Menu
ENG
Filtrowanie

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się