Red Velvet Cake z Mokate Cappuccino Truskawka w Śmietance
Mamy dla Was kolejny wyjątkowy przepis – Red Velvet Cake z Mokate Cappuccino Truskawka w Śmietance!
To wyjątkowo pyszny, romantyczny deserem, który będzie prawdziwą ucztą dla zmysłów! Idealnie sprawdzi się na chwile we dwoje! My mieliśmy okazję testować go przy okazji Walentynek! <3
Przepis jest oryginalny i smakowity, a efekt? Zjawiskowy, pełen truskawkowej słodyczy i aromatu Mokate!
To co? Działamy!
Składniki:
- 350g mąki
- Mokate Cappuccino Truskawka w Śmietance
- 550g cukru
- 1 łyżka ciemnego kakao
- Sól
- 3 jajka
- 100ml oleju
- 200ml maślanki
- 1 łyżeczka sody
- Pół łyżeczki barwnika
- 3 łyżeczki octu
- 180g masła
- 600g serka śmietankowego
- truskawki
Przepis:
- Rozgrzej piekarnik do 180°C i przygotuj 3 tortownice o średnicy 17 cm, wyłóż papierem do pieczenia.
- W misce wymieszaj suche składniki:350 g mąki, 4 łyżki Mokate Cappuccino Truskawka w Śmietance, 220 g cukru, 1 łyżkę kakao i pół łyżeczki soli.
- W drugiej misce połącz 3 jajka, 100 ml oleju i 200 g maślanki. Dodaj suche składniki i dokładnie wymieszaj.
- Połącz 1 łyżeczkę sody, pół łyżeczki barwnika i 3 łyżeczki octu – mieszanina będzie się pienić. Dodaj do ciasta i wymieszaj.
- Podziel ciasto na 3 tortownice i piecz 30 min w 180°C.
- Po ostudzeniu ciasta, przygotuj krem: utrzyj 180 g masła z 1,5 szklanki cukru, dodaj 600 g serka śmietankowego i wymieszaj.
- Krem podziel na 3 części i przełóż nim ciasto. Udekoruj truskawkami i schłodź przez 2 godziny w lodówce.
Mamy nadzieję, że ten przepis będzie Wam towarzyszył w wielu wyjątkowych chwilach!
Krok po kroku znajdziesz tutaj: