Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.
ENG 0 Ulubione

Red Velvet Cake z Mokate Cappuccino Truskawka w Śmietance

2025-04-23
Ulubione
8
8
Ulubione

Red Velvet Cake z Mokate Cappuccino Truskawka w Śmietance

2025-04-23

Mamy dla Was kolejny wyjątkowy przepis – Red Velvet Cake z Mokate Cappuccino Truskawka w Śmietance!
To wyjątkowo pyszny, romantyczny deserem, który będzie prawdziwą ucztą dla zmysłów! Idealnie sprawdzi się na chwile we dwoje! My mieliśmy okazję testować go przy okazji Walentynek! <3
Przepis jest oryginalny i smakowity, a efekt? Zjawiskowy, pełen truskawkowej słodyczy i aromatu Mokate!


To co? Działamy!

Składniki:

    • 350g mąki
    • Mokate Cappuccino Truskawka w Śmietance
    • 550g cukru
    • 1 łyżka ciemnego kakao
    • Sól
    • 3 jajka
    • 100ml oleju
    • 200ml maślanki
    • 1 łyżeczka sody
    • Pół łyżeczki barwnika
    • 3 łyżeczki octu
    • 180g masła
    • 600g serka śmietankowego
    • truskawki

Przepis:

  • Rozgrzej piekarnik do 180°C i przygotuj 3 tortownice o średnicy 17 cm, wyłóż papierem do pieczenia.
  • W misce wymieszaj suche składniki:350 g mąki, 4 łyżki Mokate Cappuccino Truskawka w Śmietance, 220 g cukru, 1 łyżkę kakao i pół łyżeczki soli.
  • W drugiej misce połącz 3 jajka, 100 ml oleju i 200 g maślanki. Dodaj suche składniki i dokładnie wymieszaj.
  • Połącz 1 łyżeczkę sody, pół łyżeczki barwnika i 3 łyżeczki octu – mieszanina będzie się pienić. Dodaj do ciasta i wymieszaj.
  • Podziel ciasto na 3 tortownice i piecz 30 min w 180°C.
  • Po ostudzeniu ciasta, przygotuj krem: utrzyj 180 g masła z 1,5 szklanki cukru, dodaj 600 g serka śmietankowego i wymieszaj.
  • Krem podziel na 3 części i przełóż nim ciasto. Udekoruj truskawkami i schłodź przez 2 godziny w lodówce.

Mamy nadzieję, że ten przepis będzie Wam towarzyszył w wielu wyjątkowych chwilach!

Krok po kroku znajdziesz tutaj:

Ewelina

Autor: Ewelina - Koneserka kaw

O autorze:

Pasjonatka przygód i nowości. Testerka tylko dobrych smaków.

Dzień zaczynam od kubka ulubionej kawy i sprawdzenia nowinek. To czysta przyjemność móc poznawać i doznawać nowych wrażeń.

Prywatnie miłośnik czekolady w każdej postaci! Wybierz się ze mną w podróż po najdalszych zakątkach w poszukiwaniu perfekcyjnych smaków.

Ilość artykułów: 26, zobacz pozostałe

Menu
Menu
ENG
Filtrowanie

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się