Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.
ENG 0 Ulubione

Sernik na zimno Cappuccino

Ewelina 2024-07-11
Ulubione
480
480
Ulubione

Sernik na zimno Cappuccino

Ewelina 2024-07-11

Kremowy sernik cappuccino bez pieczenia który przygotujesz w kilka chwil. Puszysty, kremowy, delikatny. Przygotuj go razem z nami!

NAPAR Z KAWY

  1. 1/4 szklanki gorącej wody
  2. 2 łyżeczki kawy mielonej lub 6 łyżeczek aromatycznego cappuccino

SKŁADNIKI NA MASĘ SEROWĄ

    1. 500 g twarogu z wiaderka
    2. 400 ml śmietanki kremówki 30%
    3. 1/2 szklanki cukru pudru
    4. 3 łyżeczki żelatyny+1/2 szklanki wody

Napar z kawy zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie i zostawiamy do napęcznienia. Następnie przez chwilę podgrzewamy i zostawiamy do wystudzenia. Twaróg miksujemy z cukrem pudrem. Śmietankę miksujemy na sztywną masę, następnie dodajemy do masy serowej i delikatnie łączymy. Masę dzielimy na dwie części i dodajemy do jednej kawę. Następnie do każdej części dodajemy połowę ostudzonej żelatyny cały czas miksując. Jasną masę wlewamy do formy, i schładzamy 20-30 minut w lodówce, po tym czasie wyłożyć masę kawową, wyrównać i ponownie schładzamy minimum kilka godzin.

Zdjęcie końcowe oraz przepis autorstwa @Monika_superfood

Ewelina

Autor: Ewelina - Koneserka kaw

O autorze:

Pasjonatka przygód i nowości. Testerka tylko dobrych smaków.

Dzień zaczynam od kubka ulubionej kawy i sprawdzenia nowinek. To czysta przyjemność móc poznawać i doznawać nowych wrażeń.

Prywatnie miłośnik czekolady w każdej postaci! Wybierz się ze mną w podróż po najdalszych zakątkach w poszukiwaniu perfekcyjnych smaków.

Ilość artykułów: 14, zobacz pozostałe

Menu
Menu
ENG
Filtrowanie

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się