Deser Monoporcje SERCA z Mokate Cappuccino o smaku Różanym z Kolagenem
Zainspirowane delikatnym aromatem Mokate Cappuccino o smaku Różanego z Kolagenem, połączenie kremowego musu, malinowej żelki i nuty róży sprawi, że Twoja mama poczuje się naprawdę doceniona.
Składniki:
- 2 łyżeczki żelatyny
- Zimna woda
- 250g malin
- 80g cukru
- 1 łyżeczka suszonych płatków róży
- 100g śmietanki 36%
- Mokate Cappuccino smak Różany z koleganem
- 1,5 łyżeczki żelatyny
- 120g białej czekolady
- 200g ubitej śmietanki
- Ciasteczka biszkoptowe
Przygotowanie:
- W misce zalej 2 łyżeczki żelatyny odrobiną zimnej wody i odstaw do napęcznienia. Następnie w rondelku połącz 250 g malin, 50 g wody, 80 g cukru i 1 łyżeczkę suszonych płatków róży.
- Gotuj, aż maliny się rozpadną. Dodaj napęczniałą żelatynę, wymieszaj i rozlej do formy na inserty. Wstaw do zamrażarki.
- 100 g śmietanki 36% podgrzej z 4 łyżkami Mokate Cappuccino smak Różany z kolagenem i 1,5 łyżeczką żelatyny.
- Gdy zacznie wrzeć, dodaj 120 g białej czekolady, mieszaj, aż się rozpuści. Po wystudzeniu, dodaj 200 g ubitej śmietanki i wymieszaj.
- Wlej mus do połowy wysokości formy na monoporcje, wstaw do zamrażarki na chwilę. Gdy zacznie tężeć, wstaw zamrożoną żelkę malinową i zalej resztą musu. Na wierzch połóż ciasteczko biszkoptowe.
- Całość zamrażaj przez 24 godziny. Po wyjęciu, pokryj monoporcje jadalnym zamszem i wstaw do lodówki na 6 godzin.
Instrukcję krok po kroku znajdziesz tutaj: