Mini paschy wielkanocne z Mokate Cappuccino o smaku Sernika Waniliowego
Mini paschy wielkanocne z Mokate Cappuccino o smaku Sernika Waniliowego
W te święta postaw na tradycję w nowoczesnym wydaniu! Nasze mini paschy wielkanocne to połączenie aksamitnego twarogu, białej czekolady i aromatycznego Mokate Cappuccino o smaku Sernika Waniliowego. Do tego bakalie i wyjątkowa kremowa konsystencja! Te małe, ale efektowne desery idealnie sprawdzą się na świątecznym stole i zachwycą Twoich gości!
To co? Działamy!
Składniki:
- 2 łyżeczki żelatyny
- 140g miękkiego masła
- 80g cukru pudru
- 4 żółtka
- 200g śmietanki 36%
- 4 łyżki Cappuccino o smaku sernika waniliowego
- 100g białej czekolady
- 600g twarogu
- 4 łyżki pokrojonych orzechów włoskich lub pekan
- 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej
- 2 łyżki pokrojonej suszonej moreli
- 2 łyżki rodzynek
Przepis:
- 2 łyżeczki żelatyny zalej odrobiną zimnej wody i odstaw do napęcznienia.
- 140 g miękkiego masła utrzyj z 80 g cukru pudru na puszystą masę.
- Dodaj 4 żółtka i dokładnie wymieszaj.
- 200 g śmietanki 36% podgrzej do wrzenia, wsyp 4 łyżki Mokate Cappuccino o smaku sernika waniliowego i dodaj napęczniałą żelatynę.
- Wymieszaj i zalej 100 g białej czekolady, mieszając do jej rozpuszczenia.
- Powstałą masę połącz z utartym masłem.
- Dodaj 600 g mielonego twarogu i mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
- Wmieszaj 4 łyżki pokrojonych orzechów włoskich lub pecan, 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej, 2 łyżki pokrojonej suszonej moreli i 2 łyżki rodzynek.
- Masę przełóż do silikonowych foremek i zamrażaj przez co najmniej 4 godziny.
- Po wyjęciu rozmrażaj w lodówce przez kolejne 4 godziny.
To jak przygotujesz z Nami ten przepis na swój świąteczny stół?
Wideo poradnik jak przygotować mini paschy znajdziesz tutaj: