Zobacz wszystkie ()
Brak wyników wyszukiwania.
ENG 0 Ulubione

Mini paschy wielkanocne z Mokate Cappuccino o smaku Sernika Waniliowego

Ewelina 2025-04-15
Ulubione
33
33
Ulubione

Mini paschy wielkanocne z Mokate Cappuccino o smaku Sernika Waniliowego

Ewelina 2025-04-15

Mini paschy wielkanocne z Mokate Cappuccino o smaku Sernika Waniliowego

W te święta postaw na tradycję w nowoczesnym wydaniu! Nasze mini paschy wielkanocne to połączenie aksamitnego twarogu, białej czekolady i aromatycznego Mokate Cappuccino o smaku Sernika Waniliowego. Do tego bakalie i wyjątkowa kremowa konsystencja! Te małe, ale efektowne desery idealnie sprawdzą się na świątecznym stole i zachwycą Twoich gości!

To co? Działamy! 

Składniki:

    • 2 łyżeczki żelatyny
    • 140g miękkiego masła
    • 80g cukru pudru
    • 4 żółtka
    • 200g śmietanki 36%
    • 4 łyżki Cappuccino o smaku sernika waniliowego
    • 100g białej czekolady
    • 600g twarogu
    • 4 łyżki pokrojonych orzechów włoskich lub pekan
    • 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej
    • 2 łyżki pokrojonej suszonej moreli
    • 2 łyżki rodzynek

Przepis:

    • 2 łyżeczki żelatyny zalej odrobiną zimnej wody i odstaw do napęcznienia.
    • 140 g miękkiego masła utrzyj z 80 g cukru pudru na puszystą masę.
    • Dodaj 4 żółtka i dokładnie wymieszaj.
    • 200 g śmietanki 36% podgrzej do wrzenia, wsyp 4 łyżki Mokate Cappuccino o smaku sernika waniliowego i dodaj napęczniałą żelatynę.
    • Wymieszaj i zalej 100 g białej czekolady, mieszając do jej rozpuszczenia.
    • Powstałą masę połącz z utartym masłem.
    • Dodaj 600 g mielonego twarogu i mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
    • Wmieszaj 4 łyżki pokrojonych orzechów włoskich lub pecan, 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej, 2 łyżki pokrojonej suszonej moreli i 2 łyżki rodzynek.
    • Masę przełóż do silikonowych foremek i zamrażaj przez co najmniej 4 godziny.
    • Po wyjęciu rozmrażaj w lodówce przez kolejne 4 godziny.

To jak przygotujesz z Nami ten przepis na swój świąteczny stół?

Wideo poradnik jak przygotować mini paschy znajdziesz tutaj:

Ewelina

Autor: Ewelina - Koneserka kaw

O autorze:

Pasjonatka przygód i nowości. Testerka tylko dobrych smaków.

Dzień zaczynam od kubka ulubionej kawy i sprawdzenia nowinek. To czysta przyjemność móc poznawać i doznawać nowych wrażeń.

Prywatnie miłośnik czekolady w każdej postaci! Wybierz się ze mną w podróż po najdalszych zakątkach w poszukiwaniu perfekcyjnych smaków.

Ilość artykułów: 19, zobacz pozostałe

Menu
Menu
ENG
Filtrowanie

Aby dodać do ulubionych musisz być zalogowany.

Zaloguj się